Fő tevékenységünk az otthoni ápolás, illetve gondozás, gyermekek, felnőttek és idős emberek számára.

Térítéses egyéni betegek szállítása, vizsgálatra, kezelésre, kórházba, rendezvényre, művese kezelésre való eljuttatása, kerekes szék és járóbot biztosításával.

 1. Díjazás területtől függően! Budapest területén belül 4000-9000 Ft-ig terjedően, oda-vissza szállítás egy órán belül, várakozással 5500-13500 Ft-ig terjedően.
 2. Kedvezmények: Budapest IV. kerületében egy útra 3000 Ft, oda-vissza 4500 Ft-ért.
 3. XIII. XIV. XV. kerület oda vissza 4500-6500 Ft között.
 4. Egyéni kedvezmények: kúraszerűen, heti több alakalomra vonatkozó kezelések esetén, csoportos szállítás esetén vehető igénybe.

betegapolas-1A szállítás megrendelésétől való elállást kérjük időben jelezzék, legkésőbb a szállítás napjának reggelén!

Csapatunkban minden munkatársunk szakképzett ápoló és gondozó, akik segítenek, a mindennapi feladatok elvégzésében.

Mindemellett beszélgető partnerek, akik lelki támaszt is nyújtanak.A cél, hogy minél teljesebbé és könnyebbé tegyünk az otthoni felépülést, legyen szó rövid  távú gondozásról vagy éppen hosszan tartó ápolásról.

Baleset miatt ideiglenesen elvesztette mobilitását és segítségre van szüksége, hogy otthoni feladatait gond nélkül végezhesse, mintha semmi sem történt volna.
Szellemileg sérült és/vagy fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek ápolását, gondozását és felügyeletét is képesek vagyunk ellátni, mivel munkatársaink mindegyike rendelkezik speciális képesítéssel.

Idős rokonait szeretné otthon biztonságban tudni. Segítünk az otthoni mindennapos feladatokban (takarítás, főzés, stb.) és az ápolási feladatokat is ellátjuk (fürdetés, etetés stb.)

Szeretnénk a szülők segítségére lenni, akiket elszólít a munka és nem tudják kire bízni apróságaikat.  Ez főként nyáron aktuális, de egyéb iskolai szünetek vagy betegség esetén is hívhatnak minket ezzel kapcsolatban.

Mindenki más és más segítséget igényel, ezért ezeket az első alkalommal beszéljük meg, amiről írásos megállapodás is készül.
Ez persze a későbbiekben bővíthető, ha felmerülnek plusz igények.

A megállapodás a formalitások miatt kell, de ha spontán segítség szükséges, akkor természetes, hogy ápolónk/gondozónk, készséggel segít.
Senkit sem szeretnénk korlátozni, mert a szimpátia kialakulása a legfontosabb és azt sehogy sem szeretnénk meggátolni.

 

Otthoni vérvétel, injekció és infúzió beadása

Otthoni vérvétel, injekció és infúzió beadásaAz otthoni betegápolásnak napjainkban már igen nagy hagyománya és kultúrája van, valamint a magas szintű képzéseknek és a modern, korszerű technikai lehetőségeknek köszönhetően maximális megbízhatósággal elvégezhető minden szükséges vizsgálat, továbbá a betegek számára biztosítható a szükséges társaság, hiszen mindenki igényli a törődést és a figyelmet.

Az otthoni vizsgálatok közül a vérvétel, valamint az injekciók és infúzió beadása a leggyakrabban elvégzett tevékenységek között szerepel, hiszen számos esetben indokolt lehet az otthoni ellátás:

• Szorongás, félelem esetén
• Amennyiben az egészségi állapot indokolja, mozgásképtelenség, stb.
• Rosszullét a vizsgálatoktól
• Egyéb egyéni esetekben

A gondozó, valamint az ápolószemélyzet precíz tudással és minden egészségügyi, valamint technikai követelményt és körülményt megteremtve végzi el az otthoni vérvételt, injekció és infúzió beadását a beteg személyes igényeit figyelembe véve.

Cégünk szakemberei sok éves tapasztalattal rendelkeznek, melynek köszönhetően minden körülménynek eleget téve gondoskodnak a különböző korosztályokat érintő feladatokról és igényekről. Tekintse meg weblapunk információit, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Az otthoni ápolás elengedhetetlen kellékei

Az otthoni ápolás elengedhetetlen kellékeiSajnos előbb vagy utóbb mindannyiunknak szembe kell néznie az otthoni betegápolás problémájával, melyet nem könnyű feladat megoldani. Lássuk, melyek azok a dolgok, melyekre mindenképp figyelni kell az otthoni betegápolás során?

Az egyik legfontosabb tényező a beteg ágya. Próbáljuk meg úgy elhelyezni, hogy minél közelebb legyen a fürdőszobához, ahova akadálymentes átjárást is biztosítunk, illetve érdemes arra figyelnünk, hogy minden oldalról könnyen körbe lehessen járni az ágyat. Ha a beteg hosszú ágynyugalomra van kötelezve, ajánlott elgondolkodnunk speciális matrac beszerzéséről, a felfekvések elkerülése érdekében.

A betegápolás során mindig szükség van vérnyomás- és pulzusmérőre, hogy betegünk állapotát mindig nyomon tudjuk követni. Érdemes naponta többször ellenőrizni ezeket az értékeket, és ha valami rendelleneset tapasztalunk, felvenni a kapcsolatot a gondozott orvosával!

Amennyiben nincs lehetősége otthon maradni a beteggel, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Segítség a nehéz helyzetben

Segítség a nehéz helyzetbenMinden nő életében a legboldogabb pillanat, amikor világra hozza gyermekét. Ez a várva-várt esemény azonban félelemmel is eltölti a leendő anyukákat, azt remélik, hogy gyermekük teljesen egészségesen fog megszületni. Sajnos nem mindig van így.

A fogyatékkal születő gyermekek rendkívüli törődést igényelnek, mind fizikailag, mind pedig szellemileg. Minden szülő igyekszik minden tőle telhetőt megadni gyermekének, különösen, ha ilyen nehéz sorssal kell szembenéznie. A fogyatékkal élő gyermekek ápolása azonban gyakran speciális szakértelmet, illetve kezeléseket, gyógyszereket igényel, melynek megteremtése anyagilag igen megterhelő lehet a szülők számára. Munkavállalás mellett pedig szinte lehetetlen megoldani a gyermek folyamatos felügyeletét és gondozását.

Speciális képesítéssel rendelkező munkatársaink szakszerű és gondos ellátásban tudják részesíteni a nehéz helyzetbe jutott gyermekeket, megkönnyítve ezzel a szülők mindennapjait. Ilyen feladatot természetesen kizárólag megbízható szakemberekre lehet bízni.

Forduljon hozzánk bizalommal! A Complett Careful Kft. munkatársai szeretettel gondoskodnak gyermeke ápolásáról és felügyeletéről!

 

Az otthoni ápolás előnyei

Az otthoni ápolás előnyeiSajnos mindenki életében bekövetkezhet az idő, amikor már nem képes önmagát ellátni, egyre nehezebbé válik a mozgás és a mindennapos feladatok nagy kihívást jelentenek. Sok esetben azonban a család nem tud a nap 24 órájában figyelni a betegre, ez lehet a távolság vagy éppen a munkaviszonyok miatt. Ebben az esetben nyújthat megoldást az otthoni ápolás.

Otthoni ápolásra abban az esetben van szükség, ha a beteg vagy idős ember nem szorul kórházi ellátásra, azonban otthonában nem képes az önellátásra.

Sok idős ember öregkorára nem szeretné elhagyni otthonát, a megszokott környezetet. Ezt küszöböli ki ez a gondozási forma. Nyomós érv lehet a kórházak kapacitásának csökkenése is, továbbá az otthoni ápolás esetében sokkal nagyobb figyelem jut egy-egy betegre, nem beszélve a kényelmi szempontokról. További előnye, hogy rugalmas, így teljes mértékben a család igényeihez igazodik a szolgáltatás.

Önnek vagy családtagjának otthoni betegápolásra lenne szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Segítség az idősebb korosztálynak

Segítség az idősebb korosztálynakAz idős kor számos nehézséggel jár az érintett korosztály számára, melyek fizikailag és mentálisan egyaránt megterhelőek lehetnek. Az évek múlásával egyre gyakrabban jelentkeznek különféle betegségek az idősek körében, hiszen szervezetük már kevésbé ellenálló a környezettel szemben.

Mégis számos idős ember él egészségesen, anélkül, hogy rendszeres orvosi vizsgálatokra szorulna. Jellemző azonban, hogy ha súlyosabb betegségben nem is szenved az illető, a mindennapi teendők ellátása megterhelő lehet.

Sajnos kevés embernek van lehetősége gondozni idős rokonát, hiszen ez rengeteg időt és energiát emészt fel, mely a saját feladatok mellett általában nem kivitelezhető. Ugyanakkor természetes, hogy szeretnénk gondoskodni szeretteinkről, melyet, ha magunk nem tudunk megvalósítani, érdemes szakemberek segítségét igénybe venni idős rokonunk gondozására.

Munkatársaink készséggel segítenek idősek mindennapi feladatainak ellátásában, türelemmel, szeretettel és nagy szakértelemmel gondoskodnak a rászorulókról.

Ha Önnek is segítségre szorul rokona, bízza ránk az idősgondozást!

 

Az otthoni gyermekápolás

Az otthoni gyermekápolásSajnálatos módon a különböző öröklött vagy szerzett súlyosabb vagy enyhébb betegségek és egészségügyi rendellenességek nem csupán a felnőtt korosztályt érintik, hanem a fiatal vagy egészen kicsi gyermekek körében is egyre gyakoribbak a problémák, melynek következtében speciális és célszerű kezelési eljárásokra, valamint segítségre van szüksége a szülőknek és hozzátartozóknak.

A szülők, nagyszülők vagy egyéb családtagok gyakran nem tudják megoldani, akár váltott felállásban sem, a beteg gyermek folyamatos felügyeletét és szakszerű ellátását, melynek következtében az otthoni gyermekápolás lehetősége számos tekintetben megoldást nyújthat. A gyermekápoló szakemberek mind szakmailag, mind emberi szempontból megfelelő, empatikus segítséget nyújtanak a kicsik számára, legyen szó az alapvető igények ellátásáról, továbbá a gyógykezelések, gyógyszeradagolás és egyéb egészségügyi szempontból szükséges folyamatok ellenőrzéséről és az aktív részvételről.

Válasszon Ön is gyermeke számára megbízható gyermekápolási szolgáltatást, mellyel kapcsolatban tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

Otthoni ápolás a rehabilitációs időszak alatt

Otthoni ápolás a rehabilitációs időszak alattÉletünk során, sajnálatos módon adódhatnak olyan események, balesetek, melyek rövidebb vagy hosszabb távon fizikai és mentális képességeinkben korlátoznak, azaz időszakos vagy maradandó sérüléseket szenvedünk, melyek meghatározhatják további életünket. A különféle baleseteket követő felépülési időszak számos nehézséggel jár, amely során a családi, baráti és szakorvosi, ápoló segítségre van szükségünk, hogy leküzdhessük a rehabilitációval járó akadályokat.

A kórházi felépülést követően, amennyiben a családtagok nem tudnak folyamatos felügyeletet és segítséget nyújtani szerettük számára, az otthoni ápolás szolgáltatásai remek megoldást kínálnak kortól és nemtől függetlenül. Az otthoni szakápolók minden szükséges esetben a rehabilitáció alatt álló személy segítségére vannak, legyen szó a hétköznapi tevékenységekről, vagy gyógykezelésekről.

Válasszon valódi és szakszerű segítséget felépülés alatt álló családtagja számára és tekintse meg weboldalunk otthoni ápolással kapcsolatos bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésre!

 

Az otthoni idősgondozás előnyei

Az otthoni idősgondozás előnyeiSajnos manapság rengeteg ember nem tud megfelelően gondoskodni idős hozzátartozójáról, hiszen a mindennapi munkavégzés, vagy a távolság is akadályozhatja a segítségnyújtást. Napjainkban azonban modern lehetőség kínálkozik az ilyen helyzetekben, szakképzett ápolóra bízhatjuk szeretteinket.

Az idősgondozás számos előnnyel rendelkezik, íme, néhány:

 • A családtagoknak nem kell feladni a megszokott életvitelüket, a gondozás nem akadályozza a mindennapi munkavégzést, ezáltal nem befolyásolja az anyagi helyzetet, nem nehezíti az ideális körülmények biztosítását.
 • Az otthoni ápolás optimális körülményeket biztosít a gondozáshoz, rokonunknak nem kell kiszakadnia megszokott környezetéből.
 • Olyan szakemberre bízhatjuk hozzátartozónkat, akivel kialakult a kölcsönös szimpátia, biztonságban érezhetjük szerettünket a felügyelete alatt.
 • Az idősgondozóval folyamatosan tarthatjuk a kapcsolatot, így meggyőződhetünk róla, hogy hozzátartozónk semmiben sem szenved hiányt, tájékoztatást kaphatunk rokonunk aktuális állapotáról.

Amennyiben Önnek is van idős rokona, akinek nem tudja megoldani a gondozását, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakembereink készséggel segítenek Önnek és hozzátartozójának!

 

Kitüntetett figyelem

Kitüntetett figyelemA manapság leterhelt és zsúfolt kórházak sajnos nem mindig alkalmasak arra, hogy színvonalas ellátást nyújtsanak az őket választani kénytelen betegeknek. Amennyiben megteheti, inkább éljen a lehetőséggel, és válassza az otthoni betegápolást!

Az otthoni ápolás során Ön megadhatja szeretteinek azt az ellátást, melynek segítségével a beteg nem szenved hiányt semmiben. A kórházi ellátással ellentétben, otthoni környezetben, nyugodt körülmények között gyógyulhat a beteg, nem kell elviselnie a sokakban rossz emlékeket idéző kórház szagot, a többi beteg közelségét vagy a kórházi ételeket.

Az általunk biztosított ápoló szolgálat előnye, hogy munkatársainknak nem kell megosztani figyelmüket több beteg között, nem fenyeget az időhiányból és a túlhajszoltságból fakadó szétszórtság veszélye sem.

Adja meg szeretteinek a legjobbat, ahogyan mi is megadjuk betegeinknek a legjobb ellátást! Válassza az otthoni betegápolást, gyermekek és idősek esetében egyaránt tudunk gondoskodni az ápolásról. Keressen minket bizalommal!

 

Az Ön egészsége számunkra is a legfontosabb

Az Ön egészsége számunkra is a legfontosabbAz egészség a legjobb befektetés, hiszen hogyha egészségesek vagyunk, anyagilag is kevésbé vagyunk terheltek. Akár nyugdíj mellett is képesek lehetünk munkát vállalni, és nem kell méregdrága gyógyszereket vásárolnunk, vagy kezelésekre járnunk. Az életszínvonalhoz hozzá tartozik a kitűnő közérzet is, melyet az egészségi állapot erősen befolyásol.

Hogy min érdemes spórolnunk? Az előbbiek alapján egészségünkön semmiképp, tehát a vitamindús, változatos táplálkozásról, a mindennapos testmozgásról és a kedvenc hobbiról nem szabad megfeledkeznünk, hiszen ezek testi-lelki egészséget eredményeznek.

Számukra az Ön egészsége az egyik legfontosabb szempont, emellett a biztonság és kényelem is a jelszavaink közé tartozik. Az általunk ápolt emberek minden lehetséges törődést megkapnak, mert hiszünk abban, hogy az idősgondozás csak akkor lehet igazán jó, ha a résztvevők jól érzik magukat.

Amennyiben lelkiismeretes és magasan képzett ápolót keres otthonába, a legjobb helyen jár! A részletekért tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Megbízható segítség a rohanó mindennapokban

Megbízható segítség a rohanó mindennapokbanMindenki életében eljön majd az időskor, ami esetleg nem várt meglepetésekkel szolgál, egyik pillanatról a másikra egy véletlen botlás is komoly törésekkel járhat. Az idős emberekre sokkal jobban oda kell figyelni, és bizonyos tevékenységeket egyáltalán nem, vagy csak ritkán végezhetnek, így hétköznapi életvitelük is megváltozik, a gyógyszerek helyes adagolásáról már nem is beszélve.

Vannak olyan szerencsés emberek, akiknek idős rokonai koruk ellenére is remek kondiban vannak, másoknak viszont gondolkodniuk kell az állandó felügyeleten is. Ennek megoldása saját problémáink mellett a lehető legnehezebb dolog, hiszen mindennapi tevékenységeink is lefedik napjainkat. Egyáltalán nem szívtelenség, ha nem mi magunk ápoljuk rokonainkat, hanem szakemberekre bízzuk az idős gondozást, akik rendelkeznek a megfelelő képzettséggel és tapasztalattal a váratlan helyzetek megoldására is.

Cégünk erre a problémára kínál szakszerű megoldást! Az otthoni ápolás egyik nagy előnye, hogy egyrészt költséghatékonyabb lehetőség az intézményi ellátással szemben, másrészt szerettünk a közelünkbe lehet, és egy-egy alkalommal mi is kivehetjük a részünket a munkából, személyesen is gondoskodhatunk rokonunkról.

Ha Ön is szeretné szakértő kezekre bízni idős rokonát, bátran forduljon hozzánk otthoni ápolással kapcsolatban!

 

A gyermekeknek is könnyebb otthon!

A gyermekeknek is könnyebb otthon!Az otthoni betegápolás hallatán sokan idős, nehezen mozgó vagy esetleg súlyos betegekre gondolnak, akik már nem tudják, vagy nem akarják elhagyni otthonukat. Azonban az otthoni gondozás kisgyermekek esetében is igénybe vehető, több szempontból praktikus megoldás.

Az otthoni gyermekápolás számos előnnyel jár nem csak a beteg kicsi, de a család számára is. A beteg kisgyerek gyógyulását nagy mértékben elősegíti és felgyorsítja, hogy ismerős környezetben, szerettei körében lehet. Sok gyerek fél a kórháztól, nem szívesen tartózkodik huzamosabb ideig orvosok közelében az állandó nyugtalanság és félelem, a szülők hiánya pedig szintén nem tesz jót a gyógyulási folyamatnak. Az ápoló jelenléte megadja azt az állandóságot, amire szüksége lehet a gyermeknek, sőt kialakulhat egy bizalmas viszony is köztük, ami további pozitívumokkal jár.

Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe bátran szakképzett ápolási szolgáltatásainkat gyermekek számára is! Részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk megadott elérhetőségeink egyikén!

 

A betegápolás a mi örömünk is

A betegápolás a mi örömünk isMunkánk sokakat elgondolkodtat, hogy megéri-e, érdemes-e azt a sok nehéz feladatot elvállalni, és ezt a szakmát választani hivatásul.

Mi azt mondjuk, hogy mind az idősgondozást, mind pedig a gyermekápolást csakis teljes odaadással és nagyfokú szeretettel lehet végezni. Az a sok kedves szív, akik ártatlanul és kiszolgáltatva várják segítségünket, hatalmas erőt és kedvet adnak munkánkhoz.

Segíteni embertársainkon a világ legjobb dolga. Mint egyik közismert magyar mondásunk is állítja, „Jobb adni, mint kapni!”. Erre törekszünk nap, mint nap szeretetben! És ez által mi is örömünket leljük a munkánkban. Felemelő érzés látni és végig kísérni azt a fejlődést, gyógyulást, amin egy-egy betegünk végigmegy, a mi segítségünkkel.

Amennyiben családjában vagy közvetlen környezetében ismer olyan gyermeket vagy idős embert, aki segítségre szorul, bátran forduljon hozzánk házi betegápolással kapcsolatban! Szakképzett és tapasztalt munkatársaink készséggel segítenek mindenkinek, akinek otthoni ápolásra van szüksége!

 

Gondoskodjunk idős szüleinkről!

Gondoskodjunk idős szüleinkről!Szüleink gyermekkorunktól kezdve gondoskodnak rólunk, ám sajnos eljön az életünkben az a pillanat, amikor a gondoskodást meg tudjuk hálálni. Idős szüleinket, amennyiben egészségügyi állapotuk megkívánja, szeretnénk gondoskodó kezek között tudni. Cégünk pedig éppen ezért, idős emberek szakszerű és igényes otthoni ápolását vállalja.

Sajnos kevesen tudjuk megtenni, hogy idős, beteg szüleinket mindig magunk körül, felügyelet alatt tudhassuk. Sokszor a távolság, máskor pedig az idő, gyermekek, munka tart minket vissza attól, hogy mindennapi segítséget tudjunk biztosítani.

Az idősgondozás segít azoknak, akik szeretnének minden megadni szüleiknek, akik szeretnének megnyugodni, tudva, hogy szakszerű ápolásban és felügyeletben részesülnek szerettei. Keressen fel minket, hogy az Ön családjának igényeihez tudjuk igazítani a gondozási szolgáltatásunkat!

Azok a mindennapi feladatokat, melyekben nem tud segíteni szüleinek, bízza ránk, idősgondozásban nagy tapasztalattal bíró munkatársaink segítenek Önnek!

 

Ápoltság a nehéz élethelyzetekben is

Ápoltság a nehéz élethelyzetekben isAz ápolt, rendezett külső olyan alapvető szükséglet, amelyről úgy gondoljuk, mindenkinek jár, így a fekvőbetegeknek, nehezen mozgóknak, kerekes székeseknek is biztosítani szeretnénk ezt a lehetőséget.

Szolgáltatásunk keretében vállalunk borotválást, hajvágást a mozgási nehézséggel küzdőknek, ezzel is megkönnyítve mindennapjaikat. Természetesen fontos, hogy ebben az esetben is tapasztalt szakemberek járjanak el, így kollégáink is nagy szakértelemmel végzik munkájukat, szem előtt tartva ügyfeleink kényelmét és biztonságát.

Hogy szolgáltatásunkat miért tartjuk fontosnak? Gondoljunk bele abba a kellemes érzésbe, amikor épp új frizurát vágattunk, és hirtelen magabiztosabbak leszünk. Ez az érzés, ha lehet, még fontosabb a fekvőbetegek, kerekes székesek számára, hiszen különösen sokat adhat egy olyan pillanat, amikor kizökkenhetnek a mindennapokból, ám a hajvágás és borotválás bonyolítása komplikált lehet nehéz élethelyzetekben.

Szolgáltatásainkat a legnagyobb körültekintéssel végezzük, hogy minden ügyfelünknek valódi segítséget nyújtsunk az otthoni ápolás során. Ha felkeltettük érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Mire terjedhet ki a házi betegápolás?

Mire terjedhet ki a házi betegápolás?Bizonyos esetekben lehetőség van állam által finanszírozott otthoni ápoláshoz jutni, ám érdemes tudni, hogy ez a forma csak szakápolási feladatok ellátására terjed ki. Szakápolási feladatok például a következők: infúzió bekötés, injekció beadás, sebkötözés, katéterezés és vérvétel.

De mi a helyzet akkor, ha egyéb feladatok ellátására is szükség lenne, például főzésre, takarításra? Lehetőségünk van privát ápoló szolgálatot igénybe venni, akik a szakápolási feladatok mellett, igen rugalmasan ellátnak egyéb teendőket is, amire csak szükség lehet az otthoni ápolás során.

Beteg a gyermek, de a munkát semmiféleképpen sem hagyhatja ki? Nem szeretné nagymamáját egyedül hagyni, de Ön nem tud folyamatosan mellette lenni? Rehabilitáció alatt egy ideig nem tudja ellátni a mindennapi feladatokat?

Bármilyen esetről legyen szó, ha segítségre és otthoni ápolásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Érdeklődjön szolgáltatásaink részleteiről, készséggel állunk a rendelkezésére!

 

Gondoskodjunk szeretteinkről!

Gondoskodjunk szeretteinkről!Rohanó mindennapjainkban a fiatal felnőtteknek a munka és a gyermeknevelés mellett gyakran már nem jut idejük minden erőfeszítésük ellenére sem, hogy beteg szüleikre is megfelelő figyelmet fordíthassanak. Ez sajnos modern világunk velejárója.

Az otthoni betegápolás nyújtotta szolgáltatás abban segít, hogy az idősebb beteg generációk is megfelelő odafigyelést kapjanak, és a felnőtt gyermekeik se aggodalmaskodjanak amiatt, hogy szüleik egyedül, kiszolgáltatottan töltik a mindennapjaikat.

Az otthoni betegápolás rendkívül praktikus, hiszen az ápolt így nem kényszerül rá, hogy a megszokott lakóhelyétől távol, egy kórházban, vagy idősek otthonában töltse napjait. A beteg a saját környezetében kaphatja meg az őt megillető odafigyelést. Munkatársaink elvégeznek minden olyan feladatot, amelyet a beteg már nem tud, így megkönnyítve az ápolt életét.

Ha Ön sem szeretné, hogy szerettei egyedül töltsék a mindennapokat, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen az idősek is megérdemlik az körültekintő odafigyelést és otthoni betegápolást! Tájékozódjon honlapunkon és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Készüljön fel a házi betegápolásra!

Készüljön fel a házi betegápolásra!A házi beteggondozás, legyen szó idős betegről vagy fiatal gyermekről, sok esetben előnyösebb megoldás a család számára, mintha kórház gondjaira kellene bízni a beteget. Tartsuk szem előtt, hogy mindig profi ápolók segítségét ajánlott igénybe venni, hiszen ez szolgálja leginkább a beteg érdekeit.

Az otthoni ápolásból azonban a család is kiveheti a részét, mégpedig úgy, ha megteszi a szükséges előkészületeket az ideális körülmények megteremtéséhez.

 • A betegszoba legyen jól szellőztethető, világos, de szükség esetén elsötétíthető, könnyen tisztán tartható.
 • Érdemes kijelölni a betegágy végleges helyét. Úgy helyezzük el, hogy három oldalról lehessen könnyen megközelíteni.
 • Ha hosszabb otthoni ápolásra rendezkedünk be, érdemes kórházi betegágyat vásárolni, egyébként egyszemélyes, kényelmes fekhelyet jelöljünk ki az ápoltnak.
 • A szükséges eszközök, alapfelszerelés beszerzése biztosítja a beteg komfort- és biztonságérzetét.

Szakképzett segítségért forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

 

Az ágyhoz kötöttség egy velejárója: a felfekvés

Az ágyhoz kötöttség egy velejárója: a felfekvésAz otthoni ápolás elvégzésének megvannak a maga módszerei, és mivel a felfekvés az ágyhoz kötöttség egy igen gyakori velejárója, az otthonápolás szakembereinek ezen a téren is tájékozottnak kell lenniük.

Felfekvés akkor keletkezik, mikor a beteg huzamosabb ideig mozgásképtelen, ezért egy bizonyos testfelülete a kelleténél többször érintkezik az ággyal. Emiatt a beteg bőre ezen a részen nagy nyomásnak van kitéve, a vér nem tud olyan jól eljutni az erekbe, valamint oxigénből és tápanyagból is jóval kevesebb lesz a szövetekben.

Amennyiben energikus, mozgékony beteget kell ápolni, akiknek nincs inkontinenciája, nincs min aggódni, azonban a legtöbb otthoni ápolásra szorult beteg nem tud mozogni, meglehetősen gyenge, sőt, még bénult is lehet.

Ha ilyen gyenge beteggel állunk szemben, a legfontosabb, hogy megváltoztassuk a testhelyzetét legalább kétóránként, és nem árt, ha a lepedőre hintőport szórunk.

Házi betegápolás, idősgondozás ügyében keressen minket bizalommal!

 

Otthoni betegápolás: gyermekekkel otthon

Otthoni betegápolás: gyermekekkel otthonEgy beteg gyermek mindig szívszorító látvány a szülőnek. Ahhoz, hogy a kis beteg minél hamarabb felgyógyuljon, gondos ápolás szükséges, amihez fontos a betegséget alaposan megismerni. Az asztma esetében kiemelkedő jelentőséggel bír az, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Ha a gyermeket otthon ápoljuk, a következőkre kell figyelnünk.

 • Az előírt gyógyszereket mindig pontosan adjuk be, így minimalizálható a rohamok és szövődmények kialakulása. Az inhaláló minidig legyen kéznél.
 • Ha az asztma allergiás eredetű, teremtsünk minél ideálisabb környezetet: rendszeresen takarítsunk, portalanítsunk, kerüljük az erős illatú mosószereket, parfümöket, kerüljük a dohányfüstöt, szabaduljunk meg az állati szőrtől, a tollal bélelt ágyneműt cseréljük le speciális darabra és szellőztessünk sokat.
 • Éjszakánként hideg párásítóval párásítsuk a betegszoba levegőjét.
 • Gondoskodjunk arról, hogy az asztmás gyermek sok folyadékot fogyasszon.
 • Igyekezzünk kerülni a nagyobb fizikai, lelki megterhelést, mert ezek rohamot produkálhatnak.

További tanácsokra, szakavatott segítségre lenne szüksége otthoni betegápoláshoz? Keressen minket bizalommal!

 

Társaság a mindennapokban

Társaság a mindennapokbanGyakran dilemmát okoz, hogy otthon vagy kórházban töltsük azt az időszakot, amikor egy-egy komoly betegség ágyhoz köt minket. A kérdés pedig még inkább összetettebbé válik, ha az érintett már időskorú. Melyik lehetőség is lenne az ideális a beteg számára?

Napjainkban az otthonápolás szolgáltatása lehetővé teszi, hogy szinte folyamatos társaságot és felügyeletet biztosítsunk a beteg otthonában. Cégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy a beteg egy olyan helyen pihenhessen, amely számára bensőséges értékkel bír, továbbá, ahol önfeledten érezheti magát. Az otthon pedig az a biztonságos, megszokott környezet, ahol nem kell elszakadnia a megszokott komforttól.

Az otthonápolás keretében szakképzett munkatársaink felügyelik, hogy a beteg megkapjon minden segítséget. Az otthonápolás további előnye, hogy a kézzelfogható fizikai segítség mellett az egyedül élő idősek lelki segítséget is kapnak, hiszen számukra óriási jelentősége van annak, hogy az ápoló személyében van kivel beszélgetniük.

Ha Ön is kiemelt figyelmet szeretne fordítani időskorú szüleire vagy rokonaira, bátran lépjen velünk kapcsolatba otthonápolást érintő kérdéseivel!

 

Idősgondozás: Agyvérzés és rehabilitáció

 Idősgondozás: Agyvérzés és rehabilitációAz agyvérzés vagy stroke bármely életkorban bekövetkezhet, de tény, hogy 45 év felett a legnagyobb a kockázata. Az időseket fenyegető egyik leggyakoribb betegség, ami az egészségtelen életmóddal járó rizikó mellett pusztán az öregedés hatására is kialakulhat.

Az agyvérzést követően nagyon fontos szerepet kap a felépülést célzó rehabilitáció, ami otthoni betegápolás keretein belül is megvalósítható. A rehabilitáció módszere természetesen attól is függ, hogy az agyi érelzáródás és a szövetelhalás milyen mértékű, és az agy melyik területeit érinti.

A rehabilitáció legalább három hónapot vesz igénybe, ez alatt az idő alatt bekövetkezhet akár a spontán és teljes gyógyulás is, a gyógyult beteg pedig visszailleszkedhet a mindennapi életbe. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a stroke-ot követő beszédzavar, egyensúlyzavar, izomerő csökkenés, féloldali bénulás vagy lelassult gondolkodás. Az idősgondozás tennivalói azt a célt szolgálják, hogy a beteg önállóan tudjon járni, kommunikációja javuljon és önellátó legyen. Ehhez természetesen szakemberek segítsége is szükséges. Fontos a hozzátartozók jelenléte és az ismerős közeg, hogy a beteg ne essen depresszióba. Az otthoni ápolás ezért az egyik legjobb alternatíva!

Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Lelki megbetegedések, melyek fizikai fájdalommal járnak

idősgondozásAz idő előrehaladtával az emberi szervezet egyre több problémával küzd meg. A fizikai tűnetek hátterében olykor mégsem kézzel fogható, sokkal inkább lelki gondok húzódnak meg. A depresszió és a szorongás napjainkban nem csak az idősödő korosztályokat érintik, de még mindig ebben a korcsoportban az egyik legnagyobb az előfordulási esélye ezeknek. Az egyedüllét és a sok stressz nagyban közrejátszik e betegségek kialakulásában.

Az idősgondozás azon túlmenően, hogy megkönnyíti az idősek mindennapi életét, társaságot is biztosít számukra, hogy ne érezhessék magukat magányosnak vagy elfeledettnek. Az otthoni ápolás előnye, hogy az idős emberek a jól megszokott környezetükben, biztonságban érezhetik magukat, miközben szakszerű ellátásuk nem ütközik akadályokba.

Idősgondozásban jártas szakápolóink segítenek szeretteinek a mindennapi nehézségek leküzdésében, társaságot és törődést nyújtva számukra! Ön és idősebb szerettei is garantáltan elégedettek lesznek, ha minket választ!

 

Az időskori magány veszélyeidősgondozás

Sokakban él az az elgondolás, hogy az időskornak természetes velejárója az egyedüllét és a magány. Tény, hogy életünk része, hogyha idősebb korban elveszítjük házastársunkat, akkor már nagyobb eséllyel leszünk magányosak, hiszen az idősebb korral nem csak esetlegesen házastársunktól, de az idősebb korú barátoktól, közeli ismerősöktől és rokonoktól is gyakrabban kell búcsút venni.

A meglévő ismerősökkel való találkozást pedig nehezítheti a távolság vagy a korból adódó testi gyengeség. Ilyenkor sajnos gyakran érezheti egy idős magányosnak magát. A magány pedig számtalan negatív hatással lehet, úgy, mint időskori depresszió, amely könnyedén kiteljesedhet és akár fizikai megbetegedéseket is generálhat.

Ha Ön is úgy látja, hogy idős szülei gyakran magányosak, esetleg időközönként szóvá teszik ezt, akkor ne hagyja semmiképpen sem annyiban a dolgot. Érthető, hogy a dolgozó gyermekeknek nincs mindig idejük meglátogatni szüleiket, ezért is nyújt praktikus segítséget az idős gondozás nyújtotta szolgáltatás.

Az idős gondozás nem csak a betegek szakszerű ápolását jelenti, hanem azt is, hogy a gondozók meghallgatják az idősöket, beszélgetnek velük. Ez rendkívül fontos, hiszen az ápolt így kevésbé érzi magát egyedül.

Bátran keressen minket, és tudjon meg többet az idős gondozás nyújtotta lehetőségekről!

 

Ne féljen segítséget kérni!

gyermekápolás A mai rohanó világban szinte már elvárásnak számít, hogy az ember minden területen képes legyen helyt állni – de sajnos az is tény, hogy sokszor lehetetlen feltételeket szabnak az érintetteknek. Egy egyedülálló édesanya vagy édesapa számára komoly gondot okozhat, hogy ápolja beteg gyermekét, főleg, ha a munkahelye nem támogatja ebben a törekvésben.

Mi tudjuk, hogy sok olyan eset van, amikor nem kockáztathatja egy szülő a munkahelyét, de mellette a kicsinek is a legjobbat szeretné megadni a betegség alatt. Ezért biztosítunk Önnek gyermekápolást is!

Az egyik legfájdalmasabb dolog egy szülőnek azt látni, hogy gyermeke rosszul érzi magát, és ezt csak fokozni tudja, ha még magára is kell hagynia. Azonban ha tőlünk kér segítséget, akkor biztos lehet benne, hogy szakképzett ápolók vigyáznak majd a kicsire és végzik el a gyermekápolási feladatokat. Márpedig a gondos odafigyelés és az otthoni környezet nagyban képes segíteni a gyógyulást!

Keressen minket Ön is bizalommal, ha gyermekápolásra lenne szükség, hiszen mi ebben is a segítségére leszünk!

 

Az otthoni ápolás elengedhetetlen feltételei

otthoni ápolásHa egy szerettünk ágyhoz ragadt, és otthoni ápolás szükséges számára, fontos, hogy gondoljunk arra, hogy hogyan tudjuk a betegápoláshoz megteremteni a legszükségesebb feltételeket. Fontos, hogy arra is gondoljunk, hogy milyen eszközök segíthetik az otthoni ápolást, valamint,k hogy milyen eszközökkel növelhető a beteg komfortérzete.

Elsősorban a megfelelő környezet megteremtésére kell ügyelnünk. Olyan szobában helyezzük el a beteget, ahol garantáltan nyugodtan pihenhet. A szoba legyen fényes, sötétíthető, jól szellőztethető, megfelelő nagyságú és hőmérsékletű, a beteg ágya pedig könnyen megközelíthető helyen legyen.

A betegágy elhelyezésekor a legpraktikusabb megoldás az, ha úgy helyezzük el az ágyat, hogy az három oldalról is megközelíthető legyen. Érdemes az ágy fejrészét a falhoz illeszteni, ugyanis ez sokat segít az ágyazás, forgatás és az egész otthoni ápolás során.

Otthoni környezetben is fontos, hogy a beteget milyen ágyba fektetjük, így érdemes egy egyszerűbb és olcsóbb betegágyat bérelni otthonra, mert a kényelmes fekvés már fél gyógyulás lehet a beteg számára.

Otthoni ápolással kapcsolatban keressen minket bizalommal!

 

Otthonápolás agyvérzés után

Otthonápolás agyvérzés utánEgy agyvérzés, vagyis stroke után, a maradandó károsodás elkerülése érdekében, kiemelten fontos a beteg minél előbb elkezdett, szakszerű ápolása. A betegnek sajnos jó eséllyel sok mindent újra meg kell tanulnia, ami nem lesz egyszerű számára sem lelkileg, sem fizikailag.

Ahhoz, hogy a házi betegápolással a lehető legjobb eredményt érjük el, a betegnek sok pihenésre van szüksége, és egy kényelmes ágyra, mely maximálisan biztosítani tudja ezt. Válasszuk ki a lakás legnyugodtabb pontját, és itt helyezzük el az ágyát. Jó, ha a magasság és a háttámla dőlésszöge állítható, illetve érdemes befektetni felfekvést megelőző matracba.

Nagyon hasznos kiegészítő a WC magasító és a kifordítható kádülőke. Ha az agyvérzés során károsult a mozgásközpont, szükség lehet tolószékre és járókeretre, később pedig egy botra, amire támaszkodhat. Ha a házi betegápolás mellett döntünk, fontos, hogy amíg a beteg nem teljesen magabiztos, ne legyen magára hagyva!

Cégünk munkatársai szakszerűen végzik az agyvérzés utáni otthoni ápolást is! Bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal!

 

Otthonápolás: fizikai és lelki felkészülés

Otthonápolás: fizikai és lelki felkészülésA beteg hozzátartozók otthonápolása több szempontból is előnyös, hiszen megkönnyíti a beteg felgyógyulását, és tehermentesíti a kórházakat. A házi betegápolás a hozzátartozóktól is felkészülést igényel, hiszen az otthon betegszobaként is funkcionál, a körülmények megváltoznak, amihez alkalmazkodni kell.

Ez lelki és fizikai felkészülést is jelent. A megváltozott körülmények a hozzátartozók számára is stresszel, szorongással, de gyakran bűntudattal, tehetetlenség érzéssel is járnak, miközben állandóan készenlétben kell állni, megoldásokat találni a problémákra. Amennyiben nem 24 órás otthoni betegápolást biztosítanak a betegnek, akkor a család is kiveszi a részét az otthonápolásból. A sikerhez elengedhetetlen a családtagok közötti munkamegosztás, de mindenkinek a képességei, ideje szerint kell részt vennie az ápolásban. Érdemes tanácsot kérni az orvosoktól, már tapasztalt ismerősöktől is.

Ajánlott tudatosítani azt is, hogy a családtagok is megtesznek minden tőlük telhetőt, de ne ostorozzák magukat, ha nem sikerül valami tökéletesen. Az otthonápolás mellett pedig szakítsanak időt rendes napi tevékenységeikre, hobbijukra is.

Bátran vegye fel a kapcsolatot velünk, és kérje szakembereink segítségét bizalommal!

 

Gyógyulás komplett nyugalomban

Gyógyulás komplett nyugalombanElőbb-utóbb minden ember életében eljön az az időszak, amikor már nem tud teljesen megfelelően gondoskodni önmagáról. Ilyenkor nem árt segítséget kérni. Manapság pedig már van lehetőség arra, hogy úgy kapjanak megfelelő ellátást az ilyen emberek, hogy közben otthonunk megnyugtató békességét se kelljen feladniuk.

Amikor szeretteink belépnek abba az életkorba, amikor már kiszolgáltatottak és nem tudnak megfelelően figyelni magukra, még fontosabb, hogy ne emeljük ki őket abból a környezetből, ahol még – a körülményekhez képest – magabiztosan mozognak. Az idős vagy beteg emberek ezekbe a jól megszokott helyszínekbe kapaszkodnak, ez jelenti számukra a biztos talajt. A cégünknél igénybe vehető otthoni ápolás ezt a megnyugtató hangulatot köti össze a megfelelő, tapasztalt ápolók szakértelmével és kedvességével.

Cégünknél kiemelten foglalkozzunk azzal, hogy ránk bízott szeretteit ne szakítsuk ki már megszokott és bevált életritmusukból, környezetükből. Fokozottan ügyelünk arra, hogy kényelmük megmaradjon, szolgáltatásaink rugalmassága pedig megengedi, hogy az adott páciens vagy a családja igényeihez igazítsuk az otthoni ápolást. Bátran keressen fel minket!

 

Milyen jogszabályok vonatkoznak az otthonápolásra?

Milyen jogszabályok vonatkoznak az otthonápolásra?Az otthonápolást minden esetben szakképzett ápoló végzi, a kórházi ellátás kiváltásának céljából. Az ellátásra szoruló ilyenkor otthoni környezetben, személyre szabottan részesülhet szakszerű ellátásban.

Otthoni szakápolás akkor vehető igénybe, ha a beteg állapota kórházi ápolást igényelne, de lehet helyettesíteni orvosi végzettséghez nem kötött, és az otthoni szakápolás keretében nyújtható ellátásokkal. Az egészségbiztosítás keretében abban az esetben díjmentes, ha a háziorvos a kórházba utalás helyett az otthoni szakápolási szolgáltatást elrendeli. További feltétel, hogy az ápolást az egészségbiztosítóval a feladat ellátására szerződött szakápolási szolgáltató végezze. A díjmentesen nyújtható szolgáltatás napi egy, maximum 3 órás vizit. Egyidejűleg maximum 14 vizit rendelhető el, ami ismételt orvosi vizsgálat után egy éven belül további háromszor rendelhető el, összesen 56 vizitig.

Otthonápolást csak arcképes igazolvánnyal rendelkező ápoló végezhet, és az igazolványnak tartalmaznia kell az ápoló fényképét, nevét, szakképesítését, a szolgáltató nevét és működési engedély számát, továbbá az egészségbiztosítóval kötött szerződés számát.

Forduljon hozzánk bizalommal, vegye Ön is igénybe otthonápolás szolgáltatásunkat! További információért hívjon minket bátran!

 

Miért fontos, hogy szakértőre bízza a házi betegápolást?

Miért fontos, hogy szakértőre bízza a házi betegápolást?Manapság egyre többen veszik igénybe a házi betegápolás szolgáltatást, nem véletlenül, hiszen a felgyorsult, rohanó hétköznapokban képtelenség teljes körű figyelmet fordítani a sérült vagy tartósan beteg rokon gondozására.

Nemcsak a sűrű időbeosztás miatt érdemes a házi betegápolás mellett dönteni, kiemelt szerepet kap a szakértelem is, hiszen egy tapasztalt betegápoló tisztában van a gondozás részletes menetével és olyan helyzetekben is segítséget tud nyújtani, ami a hozzátartozónak fizikailag és lelkileg is megterhelő. Természetesen a profi szakember a beteg szemszögéből is fontos és megnyugtató, hiszen a szakszerű gondozás érzése biztonságot nyújt.

Amennyiben házi betegápolás szolgáltatásunkat választja, képzett szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy hozzátartozója és Ön is kiegyensúlyozott lehessen a nehéz időkben! Tájékozódjon weboldalunkon és ismerje meg tevékenységünk részleteit, keressen fel minket bizalommal!

Share Button